Het volgen van een auto gebeurt meestal om vast te leggen wat de werkzaamheden van iemand zijn, welke contacten er worden gelegd en of er (gestolen) goederen worden overgedragen. Om deze zaken vast te stellen moet de rechercheur ‘zicht’ hebben op degene die hij observeert. Zicht nemen op een woning of een voertuig is vaak goed te doen. Het achtervolgen van een rijdend voertuig is echter een stuk lastiger en vergt een groot team van observanten om niet op te vallen.

Auto-inbraken

Een recent onderzoek richtte zich op auto-inbraken op parkeerterreinen van een hotelketen. Door het hele land heen werden bijna wekelijks auto’s van hotelgasten opengebroken. Bij een van de inbraken was van de auto van de daders een kenteken en reclamebelettering van een autoverhuurbedrijf leesbaar op de camerabeelden.

Track & trace

Via het autoverhuurbedrijf is de huurder van de auto getraceerd en met toestemming van de verhuurder is een track & trace systeem onder het voertuig geplaatst. Alle locaties van de hotelketen werden in het systeem als zogenaamde geofence gemarkeerd. Dit betekent dat er direct een melding volgt indien de auto het gemarkeerde gebied in rijdt. De hierbij gebruikte track & trace systemen hebben een omvang van nog maar twee luciferdoosjes en met een extra batterij is een voertuig een aantal maanden te volgen. Dit kan zowel ‘live’ als achteraf.

Deze klanten gingen u al voor

Wij leveren hoogwaardige merken

Eigen storingsdienst 24/7 bereikbaar
VEB Erkend Beveiligingsbedrijf VEB Erkend Beveiligingsbedrijf
ISO 27001 certificaat ISO 27001 certificaat

Bedrijfsgegevens

Bezoekadres
Bouwmeesterweg 2
1333 LC Almere

Postadres
Postbus 30080
1303 AB Almere