Bij een landelijke winkelketen werden door de marketingafdeling de internetverkopen per regio berekend. Om een goed beeld te krijgen, werden ook de retour gebrachte artikelen verwerkt. Hieruit bleek dat in regio Oost veel meer via internet bestelde artikelen retour werden gebracht dan in de rest van het land. Nader onderzoek leerde dat er in deze regio twee winkels waren met extreem hoge internet retouren.

Retour

In de winkels bewaarde men een map met formulieren, waarop klantnaam, telefoonnummer en reden van retour moesten worden ingevuld. Bij een blik in de map viel het de rechercheurs direct op dat er veel algemene namen werden gebruikt en dat de reden van terugbrengen bijna nooit werd ingevuld. Ook was er een grote gelijkenis in het handschrift, waarmee de formulieren waren ingevuld. Bij het nabellen van de telefoonnummers bleken deze of niet te bestaan, of er kwam iemand aan de lijn die nog nooit in de winkel was geweest.

Fraude

Na een gesprek met de medewerksters bleek dat één dame, werkzaam in beide winkels, de formulieren had ingevuld en zo een groot geldbedrag had weten weg te nemen. Doordat er geen koppeling was tussen het winkel- en internetverkoopsysteem bleef deze fraude lange tijd onopgemerkt.

Deze klanten gingen u al voor

Wij leveren hoogwaardige merken

Eigen storingsdienst 24/7 bereikbaar
VEB Erkend Beveiligingsbedrijf VEB Erkend Beveiligingsbedrijf
ISO 27001 certificaat ISO 27001 certificaat

Bedrijfsgegevens

Bezoekadres
Bouwmeesterweg 2
1333 LC Almere

Postadres
Postbus 30080
1303 AB Almere