De anonieme melding aan het koeriersbedrijf luidde: “Volgens mij handelt jullie koerier in verdovende middelen, hij gedraagt zich namelijk vreemd.” Op zich best wel een harde beschuldiging en vanwege de anonimiteit was het ook niet mogelijk om navraag te doen waarop deze beschuldiging was gebaseerd.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek werd eerst gekeken naar de kwaliteit van de aflevering. Met een score van 98% stond de betreffende koerier boven aan de lijst qua tevredenheid.
Vervolgens werd de route van het Tracking & Tracing systeem geanalyseerd. Op het eerste gezicht bleek de koerier zich aan de route te houden en waren er geen vreemde bewegingen buiten de route waarneembaar.

Observatie

De volgende stap was een observatie. Daaruit bleek dat de koerier snel en correct werkte. In de middagpauze parkeerde hij zijn busje bij een middelbare school. Hij bleef erin zitten en at op zijn gemak een broodje. Vervolgens kwamen er leerlingen uit de school en zij liepen in de richting van het busje van de koerier. Daaropvolgend ging er elke keer 1 scholier daadwerkelijk naar de auto en duidelijk was te zien dat er vervolgens iets door de koerier aan de betreffende scholier werd gegeven en dat hiervoor werd betaald.

Deze klanten gingen u al voor

Wij leveren hoogwaardige merken

Eigen storingsdienst 24/7 bereikbaar
VEB Erkend Beveiligingsbedrijf VEB Erkend Beveiligingsbedrijf
ISO 27001 certificaat ISO 27001 certificaat

Bedrijfsgegevens

Bezoekadres
Bouwmeesterweg 2
1333 LC Almere

Postadres
Postbus 30080
1303 AB Almere