In een filiaal van een grote landelijke supermarktketen werd een man betrapt op het stelen van goederen met een waarde van slechts € 15,-. Op de camerabeelden was te zien dat de winkeldief een aantal kleine artikelen en een verpakking vlees in zijn boodschappentas deed. Bij de kassa aangekomen rekende hij de kleine artikelen ter waarde van € 4,50 af, maar het vlees werd niet ter betaling aangeboden. Dit bleef in zijn tas zitten.

‘Collega’

Zowel bij de politie als tijdens het interview met het door de winkel ingehuurde recherchebureau bekende de man de diefstal. Bovendien was inmiddels duidelijk geworden dat een van de medewerkers van de betreffende winkel de winkeldief had herkend als ‘collega’ uit een ander filiaal van dezelfde winkelketen. De winkeldief had echter nog nooit in het betreffende filiaal gewerkt en was op het moment van de diefstal niet in dienst.

‘Normale’ winkeldiefstal

De vraag is nu of dit incident valt onder een ‘normale’ winkeldiefstal? Of is in dit geval toch sprake van een diefstal door eigen personeel? De juridische afdeling van de winkelketen was van mening dat het een diefstal door personeel betrof en ontsloeg de man op staande voet.

Deze klanten gingen u al voor

Wij leveren hoogwaardige merken

Eigen storingsdienst 24/7 bereikbaar
VEB Erkend Beveiligingsbedrijf VEB Erkend Beveiligingsbedrijf
ISO 27001 certificaat ISO 27001 certificaat

Bedrijfsgegevens

Bezoekadres
Bouwmeesterweg 2
1333 LC Almere

Postadres
Postbus 30080
1303 AB Almere