Als werkgever is het belangrijk om uw personeel te laten zien dat u ze vertrouwt. Dit is een grote stap om te zetten en er is dan ook niets vervelender dan iemand die hier ongegeneerd misbruik van maakt. En dat kan helaas op talloze manieren. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat u het vermoeden heeft dat één van uw werknemers stelselmatig teveel kilometers declareert of zijn of haar concurrentiebeding overtreedt. Hoe groot of klein het ook is, onze experts weten precies hoe ze beste resultaten kunnen behalen met een bedrijfsfraudeonderzoek. Hieronder leest u meer over hoe dit in zijn werk gaat.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het allerbelangrijkste onderdeel van een bedrijfsfraudeonderzoek is het verzamelen van voldoende bewijsmateriaal. Een vaag vermoeden of onbevestigde roddels zijn namelijk lang niet genoeg om een sterke zaak op te bouwen. Daarom raden wij u aan zelf alvast een begin te maken door een incidentenlogboek bij te houden. Hierin schrijft u op wat u heeft gemerkt en vooral ook wanneer. Als u bijvoorbeeld ziet dat er met enige regelmaat producten uit de voorraadkast verdwijnen, legt u dit vast, inclusief informatie over hoe laat u dit heeft opgemerkt, wie er op dat moment aanwezig waren en wat de totale waarde van de producten is.

Houdt u dit goed bij, dan zal er langzaam maar zeker een patroon zichtbaar worden. Deze informatie kan eventueel worden aangevuld met ander bewijsmateriaal, zoals camerabeelden, getuigenissen van collega’s, enzovoort. Nu heeft u voldoende gegevens verzameld om uw beschuldigingen te ondersteunen, waarna wij het van u overnemen.

Hoe gaan wij te werk?

Vanaf het moment dat u het onderzoek aan ons overdraagt, gaan wij aan de slag met het opstellen van een plan van aanpak. Hierin houden we altijd rekening met uw specifieke situatie. We leggen het plan aan u voor, verwerken eventuele wijzigingen en beginnen vervolgens met het verzamelen van het overige bewijsmateriaal. Zodra we denken dat we genoeg informatie hebben gevonden, is het tijd om de fraudeur discreet te confronteren. Het uiteindelijke doel is om deze persoon zonder al teveel commotie uit uw bedrijf te verwijderen en de geleden schade aan u te laten vergoeden. En dat is nu precies waar wij zo goed in zijn!

Zelf aan de slag

Hoewel wij natuurlijk graag klaar staan om een bedrijfsfraudeonderzoek voor u uit te voeren, raden we u ook aan zelf meer te leren over deze vorm van oplichting. En uiteraard kunnen wij u ook daarbij helpen. VMB security systems biedt namelijk de opleiding fraudepreventie aan. Tijdens dit leertraject vertellen we u alles wat u moet weten over het herkennen, aanpakken en voorkomen van frauduleuze handelingen. Neem voor meer informatie vooral eens contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Deze klanten gingen u al voor

Wij leveren hoogwaardige merken

Eigen storingsdienst 24/7 bereikbaar
VEB Erkend Beveiligingsbedrijf VEB Erkend Beveiligingsbedrijf
ISO 27001 certificaat ISO 27001 certificaat

Bedrijfsgegevens

Bezoekadres
Bouwmeesterweg 2
1333 LC Almere

Postadres
Postbus 30080
1303 AB Almere