In geval een werkgever twijfels heeft, kan hij een recherchebureau inschakelen om met observaties de vraag te beantwoorden of een werknemer ziek is, of toch niet?

Krukken

Een man is al zes weken ziek en loopt na een ongeval op krukken. Zijn functie is orderpicker in een magazijn en hij moet dus veel lopen. Het is de werkgever ter ore gekomen dat de man wel staat te dansen op nachtelijke feesten en dus kennelijk gewoon kan lopen. Ongelofelijk maar waar: hij verblijft vier uur op een dance feest en staat daarvan drie uur op de dansvloer. Twee dagen later meldt hij zich bij de werkgever en loopt met behulp van twee krukken.

Rugklachten

Een monteur van een sanitairwinkel heeft rugklachten en kan daardoor niet werken. Hij is al drie maanden thuis en volgens het verslag van de arbo-arts is er nog geen verbetering en moet hij veel rusten. Er wordt een observatiebus voor de woning gepositioneerd en al snel blijkt dat de man wordt opgehaald door een ‘collega’ in een bestelbusje met reclame-opschrift van de concurrent. Om vast te stellen wat hij gaat doen, wordt de bestelbus gevolgd. Gebleken is dat de man bij een nieuwbouwproject de gehele dag aan het werk is en regelmatig wordt gezien dat hij met zware spullen aan het sjouwen is. Bij een tweede observatie blijkt dat de betreffende bestelbus van de concurrent bij hem voor de deur staat en dat hij hiermee zelf naar het nieuwbouwproject rijdt.

Deze klanten gingen u al voor

Wij leveren hoogwaardige merken

Eigen storingsdienst 24/7 bereikbaar
VEB Erkend Beveiligingsbedrijf VEB Erkend Beveiligingsbedrijf
ISO 27001 certificaat ISO 27001 certificaat

Bedrijfsgegevens

Bezoekadres
Bouwmeesterweg 2
1333 LC Almere

Postadres
Postbus 30080
1303 AB Almere